Friends For Ever!

Συνολικές προβολές σελίδας

2012/01/07

Η φιλία... Μύθος ή πραγματικότητα;

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πω /γράψω/ για τη φιλία όμως δε θα μπορούσα να περιοριστώ μόνο σε μία ανάρτηση. Η ερώτηση μου είναι, υπάρχει στις μέρες μας πραγματική φιλία; Εκείνο το συναίσθημα το ωραίο για το οποίο μιλάνε τόσα και τόσα βιβλία; Υπάρχει πλέον αληθινή, πραγματική φιλία;
Θα σας πω για μένα τι είναι φιλία.
Φιλία είναι όταν αγαπάς κάποιον όπως αγαπάς τους γονείς σου, πραγματικός φίλος είναι αυτός που δε σε παρατάει στα δύσκολα ούτε σε προσβάλει όταν μαλώνετε. Αληθινός φίλος είναι αυτός που δεν προδίδει τα μυστικά σου, που δεν σου λέει ψέματα και που δεν σε σχολιάζει πίσω από την πλάτη σου με την πρώτη ευκαιρία.
Υπάρχει λοιπόν τέτοια φιλία στις μέρες μας; Υπάρχει τίποτα περισσότερο από το μίσος, τη φιλαργυρία;
Τι νομίζετε εσείς για το θέμα;

Να κι ένα πάρα πολύ ωραίο βιντεάκι που λέει τι σημαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ φιλία!



Υ.Γ. Αυτή την ανάρτηση την είχα δημοσιεύσει και στο άλλο μου blog (The Craziest Class) και, φυσικά είναι αποκλειστικά γραμμένη από μένα. Απλώς ήθελα να δω και τη γνώμη τι δική σας.

7 σχόλια:

  1. Γειά σου Δήμητρα...
    Μακάρι αυτά που πιστεύεις ότι αφορούν στην φιλία τώρα να τα πιστεύεις και μεγαλύτερη... Σου εύχομαι να βρείς πραγματικούς φίλους - αδελφούς, αυτόν όμως που δεν πρέπει να χάσεις, πρέπει να γνωρίσεις και να φροντίσεις είναι ο εαυτός σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι υπάρχει αληθινή φιλία απλώς είναι πολύ σπάνια.. Όταν όμως τη βρεις να τη φιλάξεις σαν Άγιο φυλαχτό! Πολλά φιλάκια μικρή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Δέσποινα πιστεύω ότι αυτά που πιστεύω τώρα θα τα πιστεύω και σας 15 χρόνια. Καλώς μας ήρθατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δυστυχώς κατά τη γνώμη μου δεν έχω βρει ακόμα την πραγματική φίλη που θα ήθελα κάποτε να βρω. Όταν τη βρω όμως, δε θα την χάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αληθινή φιλία είναι όντως αυτή που περιγράφεις, καλή μου Δημητρούλα, και δυστυχώς είναι δύσκολο να βρεθεί. Στις μέρες μας σπανίζουν άνθρωποι με καλή ψυχή! Σου εύχομαι όμως μέσα από την καρδιά μου να βρεις ένα τέτοιο πλάσμα του Θεού που θα σου χαρίσει αυτό το δώρο! Να συνεχίσεις να σκέφτεσαι έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ! Φυσικά και θα συνεχίσω να σκέφτομαι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά μικρούλα μου . Σου εύχομαι ό,τι σου χρωστούσε η προηγούμενη χρονιά να σου το δώσει η τωρινή. Στο μπλοκοσπιτάκι μου έκανα ανάρτηση μόνο για σένα γιατί αυτά που ήθελα να σου πω για τη φιλία ήταν πάρα πολλά για να τα γράψω εδώ. Πέρνα λοιπόν γιατί είναι ειδικά αφιερωμένο σε σένα και διακριτικά παρακαλώ μην ανησυχείς.Πολλά φιλάκια. Α! αυτό που έχω να σου πω και θα σου το πω εδώ είναι πως ΔΕΝ θα εμπιστεύεσαι φιλίες από ανθρώπους που δέν ξέρεις πχ. μέσω διαδικτύου. ΠΟΤΕ. Άλλο η κουβέντα στο διαδίκτυο και άλλο η προσωπική επαφή. Να προσέχεις καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή